söndag 31 mars 2013

Bästa kaféet

Mycket gott finns det att välja på.

Så vackra tapeter i kaféet.

Den här ljuskronan kräver ett rum modell större.


I dag tillbringade vi delar av dagen på bästa kaféet. Det ligger i ett gammalt skolhus i Berga i Högsby kommun. Det finns bara ett problem med detta ställe, och det är att det finns så mycket gott så det är svårt att bestämma sig. Vad man än väljer kan man i alla fall vara säker på att man blir nöjd!
I dag slutade det med en whiskeyvåffla och en kladdkaka för min del, det var omöjligt att välja. Whiskeyvåffla låter kanske konstigt och jag är ingen whiskeyfantast, men den var riktigt god.

Själva kafédelen är inrymd i den gamla lärarbostaden och allt går i gammaldags stil. Här görs allt från grunden, till och med sylten till våfflorna. Bordsservering är det också. Eftersom kaféet är omåttligt populärt blir det snabbt fullsatt, men i dag var det många som satt ute i solen och fikade också.

Efter kafébesöket fortsatte vi in till butiken som ligger vägg i vägg i skolhuset och som är proppfull med antikviteter och inredningsprylar.

                                                         *   *   *

I dag är det ett år sedan som min farfar oväntat gick bort. Därför påminns man lite extra om hur viktigt det är att ta till vara på det man har, vara rädd om de människor som finns runt omkring och uppskatta varje ny dag.

1 kommentar:

  1. Ni är utan tvekan världens bästa fikaställe, glad pask!

    SvaraRadera