lördag 16 mars 2013

Kanelkaka


Den här kanelkakan går alltid hem. Det roliga är att många tror att det är äpple i när de äter den, men några sådana finns inte i det här receptet.

175 gram smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil eller filmjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 kryddmått salt

Fyllning: 1 dl socker och 3 msk kanel.

Dessutom: Smör och ströbröd till formen samt två matskedar smör som ska läggas ovanpå kakan.

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker luftigt. Blanda ned äggen ett i taget, därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna. Blanda ned i smeten och rör om tills den är len.

Blanda socker och kanel och ställ åt sidan. Smöra och bröa en 1,5-litersform. Häll i hälften av smeten och strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resten av kanelsockret. Klicka ut smöret över kakan. Baka i ugnen 45-60 minuter.

2 kommentarer: