tisdag 19 mars 2013

Oväntat besök


Det här är verkligen räddaren i nöden om man får oväntat besök. Om man har karamelliserad mjölk, grädde, digestivekex, banan och dajm hemma förstås. Tårtan är både snabb och enkel att göra, och kräver ingen ugn. Dessutom är den nyttig - den innehåller ju banan ;)

Smula sönder 13 digestivekex och blanda med 125 gram smält smör. Tryck ut massan i botten på en form med löstagbar kant. Låt svalna i kylskåpet medan du vispar 2,5 deciliter grädde lite lagom fluffig. Sedan brer man en burk karamelliserad mjölk (cirka 400 gram) över kexbotten. Skiva bananen och fördela över kolakrämen. Bred ut grädden och strö över hackad dajm. Klart.

Karamelliserad mjölk är som en mjuk kolakräm. Om det inte finns i butiken, det är inte alla som har det än, kan man koka en burk kondenserad mjölk i 2,5-3 timmar (se till att burken är täckt med vatten hela tiden och ta bort etiketten innan den kokas, annars blir det inte roligt att diska den grytan sedan). Låt därefter burken stå i kylskåpet över natten, sedan är det precis samma konsistens som om man köper en burk karamelliserad mjölk.

Vill man variera tårtan kan man till exempel ha jordgubbar på.

2 kommentarer:

  1. Den är sååå god :) Jätte fin blogg du snickrat ihop /Lillan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lillan! Blir du inte bloggsugen igen? :) Fast det är klart, du har ju lite annat att styra med just nu, med husrenovering och allt :)

      Radera