fredag 29 mars 2013

PåskjaktI dag har vi varit på rolig påskjakt och fantastiskt påskfika hos syster med familj, en väldigt omtyckt tradition som jag skrev om för ett tag sedan här på bloggen. Först gick vi en runda i skogen som var utmärkt med påskfjädrar och lite varstans fanns det ledtrådar som ledde grabbarna fram till de skatter som påskharen (eller vem det nu var) hade gömt på olika ställen.

Efter det blev det fika, bland annat en makalöst god påsktårta som jag ska lägga ut receptet på så fort jag får tag i det. Härliga citronmacroner, chokladfågelbon och bakelser som såg ut som smörgåsar med ägg blev det också. Behöver jag tillägga att vi var rätt mätta när vi åkte därifrån? Tack A och J för en jättemysig förmiddag :)

Alla bilderna ovan är hämtade från deras hem, fikabordet och påskjakten. Keramikskålen med citronerna är för övrigt tillverkad av en duktig lokal keramiker, Maria Fager Karlsson, som gör hur mycket fina saker som helst.
Påskbakelserna är gjorda av chokladrulltårta, grädde och halverade persikor.

Glad Påsk!

6 kommentarer:

 1. Nu skulle vi bott lite närmare varandra ...
  /faster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade inte varit fel, Mari :) Kram!

   Radera
 2. Elände att vi missade detta goda o mysiga i år, å andra sidan har det varit 20+idag,med uteserveringar o mys.hörde att det snöat hemmma idag.... trevlig påsk till er alla.

  Kram Mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni får ta igen det nästa år! Det låter ju inte heller som att det går någon nöd på er ;) Kram

   Radera
 3. Det ÄR faktiskt påskharen, vem skulle det annars vara?! Tack själva för en mysig dag!! Fina bilder du tagit! Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fråga Felix, han vet ;) Kram :)

   Radera