lördag 13 april 2013

Baked cookie cups


Baked cockie cups är ett recept som jag har bakat flera gånger, hämtat från fantastiska Manuela Kjeilen med bloggen Passion4baking, Norges mest populära bakblogg, fast hon bor faktiskt i Sverige och Småland. Eftersom hon är från Norge står alla recept på norska men det är inga större problem att förstå. Om inte annat så tycker jag att man ska kika in på hennes blogg och ta del av alla underbara bilder.

Med det här receptet har man två möjligheter. Antingen bakar man det i små portionsskålar eller så gör man kakor av det. Båda sätten blir goda. Gör man dem i form blir det helt perfekt att klicka i lite vaniljglass till serveringen.

Baked cookie cups

230 g rumstempererat smör
170 g socker
150 g farinsocker
2 stora ägg
1-2 tsk vaniljextrakt/vaniljsocker eller starkt kaffe
290 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
300 g chokladknappar
100 g valnötter (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och farinsocker fluffigt i en matberedare, cirka tre minuter. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Tillsätt vaniljextrakt eller kaffe tillsammans med sista ägget. Rör sedan ytterligare två minuter.

Blanda vetemjöl och bikarbonat. Tillsätt detta och se till att det blir väl blandat. Rör ned chokladknapparna och valnötterna.

Fyll portionsformarna med 2-3 matskedar i varje, grädda i ugnen cirka 15 minuter. Det blir ungefär 15 formar.

Vill du göra kakor klickar du ut dessa på en plåt med bakplåtspapper och gräddar i cirka 11 minuter. Det blir ett 50-tal kakor.

Om man använder varmluftsugn blir resultatet lite luftigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar