fredag 12 april 2013

Cake pops


Cake pops är roliga att göra och kan varieras i all oändlighet. Ta en mjuk favoritkaka och blanda med till exempel philadelphiaost. Rulla små bollar och sätt dem på en pinne. Doppa i smält choklad och strössel. Klart.

Misslyckas man med en sockerkaka, morotskaka eller muffins kan man använda den till cake pops istället.
Vad man blandar den mjuka kakan med beror på vad man vill ha för smak på sina cake pops. Nutella, vaniljkräm, lemon curd, hasselnötskräm, philadelphiaost eller smörkräm är bara några exempel på vad man kan ta.

Pinnar till cake pops kan man beställa på nätet, men det går bra att använda lite kraftigare sugrör också. Gör inte bollarna för stora för då är det lätt att de trillar av pinnarna. Ett alternativ är att göra som på bilden och låta dem stå och upp och ned i småkaksformar. Annars kan man trycka ned pinnarna i ett glas med socker eller en bit frigolit för att hantera dem.

För att få dem att fästa på pinnen innan man doppar hela bollen i choklad, doppar man först pinnen i choklad och trycker i kakan. Sedan låter man det stelna innan man doppar resten av kakan.

Man kan pynta dem med till exempel strössel eller hackad mandel.

En bra beskrivning med bilder på hur man gör cake pops finns på bloggen Bake my day.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar