onsdag 24 april 2013

Chokladsnittar med polkagriskross


Ibland kan det vara kul att förnya favoriterna lite. Chokladsnittar är goda i sig, men här har de fått lite ny skepnad med hjälp av vit choklad och polkagrisar.

Chokladsnittar med vit choklad doppade i polkagriskross

5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g rumsvarmt smör
1 ägg

Garnering:

100 g smält vit choklad
Krossade polkagrisar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt det rumsvarma smöret i klickar och sedan ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg.

Dela degen i sex delar och rulla dem till fingertjocka längder. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna lite och grädda i cirka 15 minuter.

Skär längderna i sneda bitar. När de har svalnat helt (lägg gärna in dem i frysen ett tag, då stelnar chokladen snabbt när man doppar dem) så doppar man ena änden först i smält vit choklad, sedan i krossade polkagrisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar