fredag 26 april 2013

Pain au chocolat

Porslin från GreenGate, recept från Leila Lindholm

Pust och stånk, ännu en arbetsvecka är snart avverkad i rekordfart. Våren måste vara den mest intensiva perioden på hela året känns det som, om man bortser från veckorna före jul.
Tur att man har en timmas massage inbokat efter jobbet så hinner man bli en ny människa till fredagskvällen och helgen :)

I dag blir det ett recept från Sveriges bakdrottning Leila Lindholm. Det är både enkelt och snabbt, och det blir så gott. Porslinet kommer från GreenGate, som är en av mina stora favoriter när det gäller köksprylar och inredning.

När vi renoverade köket tyckte jag att vi tog till med antalet skåp, men det är bara att inse att det ändå blev för lite, för jag skulle kunna ha hur mycket olika porslin och köksgrejer som helst. Men det kanske är tur att man måste begränsa sig ändå...

Pain au chocolat

250 g smördeg på rulle
100 g nutella
75 g mörk choklad
100 g mandelmassa
Rivet skal från en apelsin (utelämnar jag ibland och det blir gott ändå)
1 ägg
Mandelspån att strö över innan gräddning
Florsocker som pudras över vid servering

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Dela smördegen en gång på längden och sedan varje halva i fyra bitar. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.

Hacka chokladen grovt. Riv mandelmassa och apelsinskal och fördela det över smördegsrutorna.

Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.

Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 15-20 minuter. Pudra på florsocker strax innan servering.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar