måndag 22 april 2013

TålamodDet händer ibland att man tänker: "Om vi inte hade haft hus och trädgård, vad skulle vi göra med all tid då?". Den tanken brukar komma när man just har rensat färdigt den sista rabatten och precis upptäcker att det är dags att börja om med den första, eller när gräset måste klippas för andra gången på en vecka (gräsklippning är ingen hit när de enda två i familjen som kan köra gräsklipparen är gräsallergiker).

Men den där tanken varar inte så länge. För tänk vilken glädje och motion man får av allt trädgårdsarbete! Alla tankar man hinner tänka när man sitter där på knä vid rabatten och kämpar mot ogräset, eller går fram och tillbaka med gräsklipparen. Och känslan när man är klar (även om resultatet nu inte alltid varar så länge i en trädgård) och kan sitta där och njuta med sin kaffekopp.

Tålamod är något som jag önskar att jag hade mer av, för det behövs när man har trädgård. Det tar ofta tid innan man får se det färdiga resultatet när man sår och planterar. Samtidigt bläddrar man i trädgårdstidningar som visar fantastiska bilder av underbara "färdiga" trädgårdar. Då är det lätt att glömma att de som har dessa trädgårdar också har börjat någonstans någon gång när de skulle skapa dem.

Bilderna föreställer ett träd som vi har i trädgården och som är alldeles fantastiskt när det blommar (tyvärr kommer jag inte på namnet just nu). Bilderna är från förra året, men om någon månad eller så kommer det att se ut så här när vi kikar ut från ovanvåningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar