söndag 5 maj 2013

Trädgårdslivet sliter på händerna

Vit Rosenskära lyser upp, sådana blir det till att ha på trappan även i år
Härligt pastellfärgad pelargon

Trots trädgårdshandskar går trädgårdslivet hårt åt händerna. Större delen av lördagseftermiddagen ägnades åt diverse påtande i jorden, krattande och liknande.

Det var bland annat en del som skulle planteras om i större krukor i väntan på utflyttning till trädgården, balkongen och växthuset, det är verkligen fullt av sådana krukor på övervåningen så jag hoppas att värmen kommer på allvar snart så att det blir lite mer plats här inne.

I alla fall, för ett par år sedan upptäckte jag räddningen för trädgårdsslitna händer. Ett serum och en handkräm från Nougat. De hjälper inte mot skit under naglarna men händerna blir åtminstone mjuka igen :)

En del av söndagen kommer förmodligen att ägnas åt att måla en massa röda staketpinnar till nya staketet. Snickaren är på gång till veckan, men målningen har fallit på vår lott. Ska bli skönt att få det färdigt. Delar av det gamla staketet förstördes i vintras när en fyrhjulsdriven jeep drog igenom det i halkan.

2 kommentarer:

 1. Visst är Rosenskäran en vacker blomma, och speciellt den vita:) OJ det hade jag inte hört om jeepen!! Ni har verkligen fixat o donat med ert hus o trädgård, så fint så. Vet att L:A Bruket har kanonbra handcreme också.

  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva :) Och tack för tipset om den andra handkrämen! Kram

   Radera