torsdag 15 augusti 2013

Chokladpannacotta



Pannacotta kommer jag nog aldrig att tröttna på. Lätt att göra och dessutom finns det mängder med recept att variera med. Jag har aldrig fryst pannacotta (den brukar försvinna innan jag hinner göra det ;) men den här ska gå alldeles utmärkt att frysa i upp till en vecka om man vill förbereda desserten i god tid.

Chokladpannacotta

5 dl vispgrädde
0,5 dl socker
250 g mjölkchoklad
2 gelatinblad

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Bryt chokladen i bitar i en bunke. Koka upp grädde och socker och häll det över chokladen. Tillsätt gelatinet (krama ur vattnet först) och blanda runt med en slickepott så att du får loss all choklad i botten och på kanterna. Mixa med mixerstav (jag tog vanlig elvisp och det fungerade lika bra) tills smeten ser jämn ut.

Fyll små dessertglas eller skålar. Låt stelna i kylen minst sex timmar, eller över natten. Dekorera med färska hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar