onsdag 7 augusti 2013

En gammal favorit

Porslin från Disaster

Plopp är en sådan där gammal favorit sedan barnsben, har alltid gillat den chokladen. När nya numret av Bakat och gott damp ner i brevlådan i måndags hittade jag just ett recept med Plopp och det var jag tvungen att testa. Jag tycker dock att de hade snålat lite med chokladen, så jag tog lite mer än de 100 gram som anges i receptet :)

I tidningen flaggas det också för SM i bullbakning. Har du något favoritrecept på supergoda bullar så var med och tävla!

Plopprutor

225 g smör
5 ägg
3 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
100 g Plopp

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl och kakao. Vänd i smöret.

Häll upp smeten i en ugnsfast form med bakplåtspapper, 30x20 centimeter. Hacka chokladen grovt och strö över. Grädda i 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

2 kommentarer:

  1. Så gott och himla vackert porslin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det vackert Jennie :) Disaster har väldigt mycket fint, namnet till trots ;) Både porslin, termosar, väskor och annat.

      Radera