fredag 16 augusti 2013

Guldnougatkladdkaka


Senaste numret av tidningen Bakat och gott kom nyligen och som vanligt blev det ett evigt bläddrande bland alla recept. Nu är den full med invikta hörn så att jag lätt hittar de recept jag har tänkt testa :) Det här är ett av dem och det motsvarade förväntningarna.

Nougatkladdkaka

100 g smör
75 g guldnougat
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Garnera med jordgubbar eller hallon och servera med grädde eller glass.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och rör i nougaten. Rör om tills den har smält.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och sikta ner i smeten. Rör i smörblandningen och häll smeten i en smord form med löstagbar botten.

Grädda i 20 minuter. Låt kallna. Servera med bär och grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar