torsdag 29 augusti 2013

Snickerskaka


Den är söt så det förslår, men gooood. Smidig att göra är den också, snickerskakan. Ugn behövs inte.

Snickerskaka

1 burk jordnötssmör (225 gram)
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl kokos
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
200 g mjölkchoklad

Värm en kastrull med socker och sirap, det ska inte koka. Rör ned vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och cornflakes. Rör ihop ordentligt.

Platta ut smeten i en form som är cirka 20 gånger 30 centimeter. Ställ in i kylskåpet. Smält chokladen över ett vattenbad och bred den över smeten. Låt stå kallt en timma innan du skär upp den i lagom bitar.

4 kommentarer:

  1. Mums! Hade helt glömt bort denna goda kaka(och även var jag har receptet). Den ska jag göra i helgen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig, riktigt mumsig :)

      Radera
  2. I had this in Stockholm. So good! What kind of syrup do you use?

    SvaraRadera
    Svar
    1. It´s fantastic! I used golden syrup.

      Radera