måndag 12 augusti 2013

Stallmästaregården

Uteplats utanför vårt rum
Innergården

Vacker utsikt över Brunnsviken. Till vänster ligger Hagaparken.
Uteservering med utsikt mot vattnet
Trevlig läsning fanns på plats på hotellrummet :)


Gustav III:s paviljong i Hagaparken, alldeles intill Haga slott där kronprinsessan Victoria och hennes familj bor
Ekotemplet vid Haga slott. Det byggdes eftersom Gustav III älskade att äta utomhus

Stallmästaregården vid kungliga Hagaparken levde verkligen upp till våra förväntningar när vi bodde där under vår Stockholmsvistelse den gångna helgen. Det är Stockholmstraktens äldsta kvarvarande värdshus med obruten funktion sedan 1600-talets mitt. Även om det har skett många om- och tillbyggnader har gården ändå kvar väsentliga drag av den karaktär som den fick på 1740-talet.

Hotellet ligger väldigt fint med utsikt över Brunnsviken och med lagom promenadavstånd till Haga slott om man vill spana efter kungligheter ;)

Det var första gången som vi bodde där, men absolut inte den sista. Tidigare har jag varit och ätit i deras restaurang som varit listad i Guide Michelin, men den här gången åt vi på andra håll. Michelinmat i all ära och jag äter i vanliga fall nästan allt, men den gången blev det väl avancerat för min del.

Innan vi åkte hem på söndagen gick vi genom Hagaparken, bort till de fantastiska Koppartälten där vi fikade. Sedan blev det en liten tur förbi Haga slott. Där gällde det dock att hålla undan kameran eftersom det är fotoförbud och man vill ju inte ha Säpo efter sig. Ekotemplet och Gustav III:s paviljong som ligger intill får man dock fotografera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar