onsdag 7 augusti 2013

Välförtjänt pausEfter att ha lagat mat, dammsugit och tvättat golven blev det en välförtjänt paus i trädgården med fortsatt läsning av en e-bok (Anna och Mats bor inte här längre av Helena von Zweigbergk, rekommenderas verkligen) i datorn och ett par tidningar på temat matlagning och inredning.

De där tidningarna kan vara lite svåra att motstå i affären, där de lockar med vackra omslag, ofta i pastellfärger och med rubriker som "Så bygger du ett engelskt växthus", "Bärfrossa", "Klassikerna från Italien" och så vidare. Ofta känns det dock som att man har läst ungefär detsamma i någon tidigare tidning, men har man tur hittar man något nytt tips eller recept som man fastnar för.

Bredvid mig hade jag tre grodkompisar (bilden) som har hängt med i ur och skur i trädgården några år. Jag är inte så överförtjust i grodor men just de här tycker jag faktiskt är lite söta där de sitter vid fågelbadet på uteplatsen. Bilden skvallrar om att det har fallit en hel del blad från trädet bredvid nu när det har varit så torrt, det ser nästan lite höstlikt ut.

Nu blir det till att ordna fika för sonen och hans kompis som är här och leker i dag. I kväll ska vi i väg till ett stort solrosfält i närheten och plocka solrosor. Mer om det i morgon. Ha en fin onsdagseftermiddag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar