måndag 30 september 2013

Haga

Det syns inte så väl på bilden, men det bruna i korgen i fönstret är kaféets enorma kanelbullar
Jag älskar den här tapeten! Perfekt på väggen hos Café Hebbe Lelle
Roliga skyltar med diverse budskap
Gosskörens hus på handelsgatan i Haga, ett av många vackra hus
Visst är det ett härligt namn på en butik full med pyssel? :)
Ett av de populära kaféerna i Haga hade försäljning av bland annat dessa marängcupcakes och cookies ute på gatan. Uteserveringarna var fullsatta
Ännu en vacker byggnad. Här har man satt blomlådor med murgröna ovanför fönstren eftersom de inte får plats under
Särskild Hagatvål
Inredningsdetaljer från en av många mysiga Hagabutiker
En dockskåpsvärld i miniatyr - till och med ett växthus - i skyltfönstret hos butiken Liten Karin
Nalle som sitter och blåser ut såpbubblor över besökarna i Haga

Om ni åker till Göteborg, vad ni än gör så får ni inte missa Haga! Det är så rofyllt att gå längs den gamla handelsgatan bland alla mysiga små butiker och kaféer. Här hittar man inget HM, Lindex eller andra stora kedjor, här är det litet och genuint.

1637 omnämns Haga för första gången i skrift och även om stadsdelen sedan dess har varit föremål för en förnyelse, så finns det många gamla fina hus att titta på.

Vi tillbringade söndagsförmiddagen här innan vi åkte hem och det var en perfekt avrundning på vårt Göteborgsbesök. Ärligt talat så hittade jag till Haga först förra sommaren när vi var där på semester men hädanefter kommer det att vara obligatoriskt med ett besök där varje gång vi åker till Göteborg :)

Vi fikade på Café Hebbe Lelle, vilket så klart är uppkallat efter skrothandlarna Albert och Herbert i julkalendern för en massa år sedan. De var visserligen påhittade karaktärer men höll till i Haga. Kaféet utmärker sig bland annat med sina enorma kanelbullar, och då snackar vi enorma. De är nämligen ungefär lika stora som en mattallrik.

Vi hade tur med vädret i söndags, uteserveringarna var fulla med folk som njöt i solen. Härligt att kunna sitta på en uteservering trots att det är i slutet av september.


2 kommentarer:

 1. Mysigt med såna kvarter..ni verkar ha haft en väldigt trevlig helg :)
  //Ewa A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sådana miljöer uppskattar man allt mer, det är sådan kontrast till alla moderna köpcentrum. Jag är hur nöjd som helst med helgen, så roligt att åka bort med mamma och syster, vi är tre likasinnade som gillar samma saker och har väldigt roligt ihop :)

   Radera