måndag 2 september 2013

På kurs


Efter en kursdag med nya bekantskaper med tv-, radio- och tidningsjournalister från hela Sverige och mycket lyssnande och diskuterande om journalistik och politik kan man lugnt påstå att jag är trött. Men roligt har det varit.

Särskilt kul var det att återse Socialdemokraternas före detta partiledare och journalisten Håkan Juholt. Jag lärde känna honom för 20 år sedan när han var min konkurrent och vi slogs om att vara först om nyheterna på samma lilla ort. Man kan säga att vi nog inte har riktigt samma minne om vem som brukade vara först ;) Sedan dess har det hänt en hel del som alla känner till.

Det var i alla fall härligt att höra honom säga att han i dag är lyckligare än vad han någonsin har varit i hela sitt liv, att han har hämtat sig efter livskaoset som uppstod i samband med att han lämnade uppdraget som partiledare och då han var så nedslagen av alla smockor från politiker och media att han inte ens tog sig ur sängen - och att att han verkligen njuter av livet i dag.

Nu blir det till att ladda inför en ny kursdag genom att göra minsta möjliga. Alla de andra kursdeltagarna bor på internatet eftersom de har betydligt längre resväg än jag, men det känns rätt skönt att kunna åka hem efter avslutad kursdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar