lördag 26 oktober 2013

Månadens sötsak: Snickerspaj



Snickerspajen höll vad den lovade. Det förstod jag i och för sig redan när jag hittade receptet. Med så mycket gott i kan det ju inte bli annat än bra.

Den här gör garanterat succé på ett kalas. Och har man inget kalas så blir det ett kalas när man sätter den här på bordet. Därför får den vara mitt bidrag till Månadens sötsak hos bloggen Söta saker där temat den här gången är just kalas. Där hittar ni som vanligt massor av inspiration!

Snickerspaj

Pajskal:
100 g smör
0,5 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 ägg

Fyllning 1:
ca 2 dl dulce de leche/karamelliserad mjölk
150 g snickers

Fyllning 2:
400 g philadelphiaost
1 msk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
3 äggulor
0,5 dl socker

Chokladöverdrag:
300 g ljus eller mörk choklad
Jordnötter

Blanda alla ingredienser till pajskalet så att det blir en smidig deg. Tryck ut den i en form. Hacka snickers och lägg i formen. Klicka ut dulce de leche över.

Vispa ihop philadelphiaost, jordnötssmör, vaniljsocker, grädde, äggulor och socker. Häll smeten över pajen. Grädda i cirka 30-40 minuter i 200 grader. Låt pajen stå i kylen i cirka tre timmar. Smält chokladen och bred ut den över pajen. Strö över jordnötterna.

Ät pajen som den är eller servera den med lite grädde eller vaniljglass till.

4 kommentarer:

  1. Låter hur gott som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är verkligen god Pia :) Jag tittade in på din blogg, så många roliga tips och bilder du har där!

      Radera
  2. Testade denna, och den var sjukt god! Supergod att frysa in och äta halvfryst också =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att den blev till belåtenhet :) Tack för tipset om att frysa in och äta den halvfryst, det ska jag testa nästa gång - om den hinner så långt som till frysen innan den är uppäten ;) Kram Åsa

      Radera