onsdag 23 oktober 2013

Varm choklad a la Mia Öhrn

Mia Öhrns nya bakbok med franska bakverk, kopp från hantverkaren Carina Petersson och sked från Cath Kidston

Häromdagen tipsade Queen of Kammebornia om ett recept på varm choklad som jag helt hade missat när jag bläddrade igenom konditorn Mia Öhrns nya bakbok Franska bakverk. I höstrusket var jag ju bara tvungen att testa detta, och det blev en ny favorit! Havssaltet gör det där lilla extra.

Chocolat chaud (cirka 4 små koppar)

150 g mörk choklad (använder man choklad med över 64 procents kakaohalt kan man tillsätta lite socker)
5 dl standardmjölk
1 krm havssalt
Ev vispad grädde till serveringen

Hacka chokladen och blanda med mjölk och salt i en kastrull. Koka upp och sänk sedan värmen tills blandningen sjuder. Låt sjuda tre minuter och vispa hela tiden. Låt sjuda ytterligare en eller två minuter om du vill ha tjockare konsistens. Låt svalna ett par minuter och servera, gärna med vispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det är ett recept som rekommenderas varmt :) Men det är mäktigt! Kikade in på din blogg och fastnade för receptet på höstsoppan, det får jag nog testa någon dag :)

      Radera