lördag 23 november 2013

Månadens sötsak - Pepparkaksmuffins


Helg är temat för november när det gäller utmaningen Månadens sötsak hos bloggen Söta saker. Med andra ord, ett alldeles utmärkt tillfälle att baka pepparkaksmuffins, inte bara för att det är helg just i dag, utan för att advent och julhelgen snart stundar.

De här muffinsen blir så saftiga och fina. Lite strössel i form av pepparkaksgubbar passade ju extra bra på dessa.

I affären hittar man färdigblandad pepparkakskrydda men har man inte det hemma så går det lika bra att blanda 1 matsked kanel, 1 tesked malen nejlika och 1 tesked malen ingefära.

Pepparkaksmuffins med frosting

100 g smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk pepparkakskrydda

Cream cheese frosting

200 g vit choklad
200 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa smör och socker riktigt pösigt. Rör sedan ner äggen, ett i taget. Rör ner gräddfilen.

Blanda mjölet med pepparkakskryddorna och bikarbonat. Rör ned detta i äggsmeten.

Fördela smeten i muffinsformar och grädda i cirka 10  minuter. Låt svalna.

Hacka den vita chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt den svalna. Rör ihop philadelphiaosten och chokladen till en krämig frosting. Om det behövs kan man låta den stelna något i kylen innan man toppar muffinsen med den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar