måndag 11 november 2013

På vift till andra sidan Sverige

Vackra kottar utanför butik i Helsingör
I Helsingör
I Helsingör
Här brukar det vara kö och när man kommer in förstår man varför
Dammsugare i dubbel bemärkelse. Så här görs de populära kakorna hos Ebbas fik
Vårt hotellrum i Helsingborg, på Hotell Maria

De senaste tre dagarna har vi gått och gått, ätit, fikat, shoppat och åkt färja mellan Helsingborg och Helsingör. Även om vädret inte visade sig från sin allra bästa sida så har vi njutit och myst.

Att åka till Helsingborg vid den här tiden varje höst har blivit något av en tradition. Det är en så fin stad och dessutom så mysigt att på kort tid kunna ta sig över till Danmark och gå där och strosa några timmar.

I år testade vi ett nytt hotell, närmare bestämt Hotell Maria mitt i centrum. Det har utsetts till årets hotell inom kedjan Sweden hotels och visade sig vara ett bra val. Litet med få rum och härlig ombonad miljö och nära till allt.

Något som man inte får missa när man är i Helsingborg är att fika på Ebbas fik, ett kafé i 50-talsstil som slår det mesta. Här brukar kön vara lång, men det är värt väntan.

2 kommentarer:

 1. Så mysig tradition ni har tycker jag! Nu fick du mig att bli så sugen på ett besök i Danmark, och få strosa runt i deras underbara blomsteraffärer bla!! Så charmiga dammsugarna var med sladd o allt:)

  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ser man fram emot varje år. Ni får ta er en tur, du och Johnny! Kram Åsa

   Radera