lördag 30 november 2013

Sista novemberdagen och risgrynspannacotta

Den här kransen hänger på en av dörrarna i hallen och är en av mina favoriter

Starten på december lär bli lika snöfattig som denna sista novemberdag. Prognosen utlovar sisådär 7-8 plusgrader i morgon. Då får man göra vad man kan för att få till lite adventsstämning inomhus i stället.

Själv tänkte jag testa ett nytt recept som jag hittade, risgrynspannacotta med saffran. Eftersom jag både älskar risgrynsgröt, pannacotta och saffran så måste det ju bara bli bra. Här är receptet om ni också vill testa, det är hämtat från senaste numret av tidningen Bakat och Gott, och ska räcka till fyra portioner.

Risgrynspannacotta

1 vaniljstång
1 paket färdig risgrynsgröt 500 g
4 msk florsocker
0,5 g saffran
2 dl grekisk yoghurt
2 gelatinblad

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda risgrynsgröt, florsocker, saffran, yoghurt och vaniljfrön. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka fem minuter.

Värm försiktigt cirka 1 deciliter av grötsmeten i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda i gelatinbladen. Vänd ner gelatin- och grötblandningen i grötsmeten. Häll upp i glas eller portionsformar. Låt stelna i kylen i minst fyra timmar.

3 kommentarer:

  1. Det där lät ju gott. Själv skall jag testa ädelostpannakotta till glöggen i år.
    Kransen din är ju bara så vacker
    Ha en fin och fridfull Advent
    Kram Meta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ädelostpannakotta lät spännande, det kanske man skulle testa också! Ja, jag gillar verkligen den där kransen :) Önskar dig också en riktigt fin advent! Kram Åsa

      Radera
  2. Hej!

    Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

    Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

    För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Med vänlig hälsning,

    Emilie
    Hittarecept.se

    SvaraRadera