fredag 13 december 2013

Alternativa julklappar


Vill man ge bort en annorlunda julklapp och samtidigt göra gott i någon del av världen så finns det många olika alternativ man kan välja.

Som en av Unicefs "bloggare för varenda unge" vill jag slå ett slag för den gåvoshop som Unicef har på nätet. Där kan man välja allt från vaccin och medicin till fotbollar och skrivböcker. Det man väljer skickas till behövande barn. Själv får man ett gåvobevis som man kan ge bort i julklapp om man vill.

Ett annat intressant alternativ är att ge bort ett presentkort från organisationen Kiva. Då kan julklappsmottagaren välja att satsa en valfri summa pengar på ett projekt i ett utvecklingsland. På så sätt stöttar man lokala små entreprenörer i utvecklingsländerna och genom de lånade pengarna ger man dem möjlighet att utveckla och försörja sig och sina familjer på den verksamhet de driver.

Tanken är att entreprenören sedan ska betala tillbaka lånet och då kan man satsa pengarna på någon annan entreprenör som behöver hjälp att komma i gång. Det finns massor av spännande projekt och företagsidéer och det är roligt att följa utvecklingen.

Andra sätt att göra gott på, både för människor och djur, hittar du här hos Hildas hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar