onsdag 18 december 2013

Brända mandlar

Den här vackra bilden kommer från Manuela Kjeilens bok Manuelas magiske jul och är hennes illustration till ett recept på brända mandlar. Receptet nedan kommer dock från Leila Lindholm

Med två karamellfabriker inom ett fåtal kilometers räckhåll behöver vi inte direkt lida brist på julgodis i den här kommunen. En av deras specialiteter är brända mandlar. Men vill man göra egna så blir de så klart precis lika goda. Det här receptet har jag hämtat från Leila Lindholms samling.

Brända mandlar

250 g skalad hel mandel
3 dl florsocker
1 dl florsocker till separering

Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, se till att röra hela tiden. Ta av från plattan och låt det vila i cirka en minut.
Strö sedan i en halv deciliter florsocker och blanda. Slå upp allt på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt dem svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar