torsdag 12 december 2013

Mjuk pepparkaka


Nu går tiden fort. Det är inte många dagar kvar till jul. En kaka som sprider ljuvlig juldoft omkring sig är mjuk pepparkaka. Det är en av mina favoriter.

Det finns ju många olika recept men det här är ett av dem som jag tycker bäst om. Se till att vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt för att få en fin kaka, och vänd sedan ned de torra ingredienserna försiktigt så att kakan inte blir gummiaktig.

Mjuk pepparkaka

100 g smör
1,5 dl gräddfil
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk malen kanel
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk malda nejlikor
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ta kastrullen från plattan. Häll i gräddfilen och låt svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen.

Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ned dem i smeten, vispa inte. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.

4 kommentarer:

  1. När man bakar denna doftar det jul i hela huset!
    Kram M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är ett säkert kort om man vill skapa julstämning! Det är också en av de kakor som jag minns från barndomen :) Kram Åsa

      Radera
  2. Ja det är en riktig favorit så här års, både för smak o doft:) Kram Eva

    SvaraRadera