lördag 7 december 2013

Saffranskladdkaka med mandelmassa


Min kollega tipsade om det här underbara receptet i veckan och det höll vad det lovade. Det tar inte många minuter att röra ihop ingredienserna och sedan är det bara att vänta på att den ska bli klar i ugnen och känna den ljuvliga doften sprida sig i köket. Mums!

Saffranskladdkaka med mandelmassa

2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1-2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
100 g mandelmassa
150 g smör
1 g saffran

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ner äggen. Riv mandelmassan och rör ned den i smeten.

Smält smöret och blanda i saffran. Rör sedan i detta i smeten. Smöra och mjöla en form med avtagbar kant och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 18-23 minuter. Servera den gärna ljummen med lite vispad grädde och kanske lite bär.

8 kommentarer:

  1. Den ska jag göra! Kladdkaka, saffran och mandelmassa ... kan det bli annat än gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det kan verkligen inte bli annat än gott :)

      Radera
  2. Denne høres veldig god ut! Kopierte oppskriften, jeg :-)

    SvaraRadera
  3. Oh vad smarrigt det där lät då Måste provas till oss gottegrisar här i huset.
    ha en fin andra advent
    Meta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det här receptet rekommenderas särskilt till gottegrisar ;) En härlig andra advent önskar jag dig också! Kram Åsa

      Radera