söndag 15 december 2013

The kladdkaka


När vi hade gäster i går stod bland annat den här kladdkakan på bordet, och det var strykande åtgång på den.

Receptet har jag hämtat från Emma Hambergs och Anette Rosvalls bok Världens bästa kladdkakor, men jag minskade sockermängden och då blev det så här:

The kladdkaka

2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1 dl smält smör

Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop ägg och socker. Rör sedan ned vaniljsocker, kakao, mjöl och smör.

Smörj en form med löstagbar kant och "bröa" med kakao. Häll i smeten och grädda i max 20 minuter.

2 kommentarer:

  1. Hoppas du har en mysig 3:e advent..kram
    //Ewa A

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här myser vi för fullt :) Sonen och jag håller på att klä granen! Ha en fin advent du också! Kram Åsa

      Radera