lördag 11 januari 2014

Lite snällhet skulle inte skada ibland

Recept på ett av favoritbakverken i den här familjen sitter på väggen till kylskåpet

I veckan lade en vän till mig ut en annons på en loppissida på nätet. Det handlade om tre små Ikealampor som hon ville sälja för 50 kronor tillsammans eller 20 kronor styck om jag minns rätt.

Först anmälde en kvinna sitt intresse för två av lamporna och kort därefter var det en man som ville köpa alla tre. Enligt reglerna hade kvinnan rätt att köpa två av lamporna eftersom hon var först.

Det dröjde dock inte länge förrän det följde inlägg där turerna kring köpet ifrågasattes i en obehaglig ton, till och med så pass att administratören av sidan fick ta bort några av inläggen då det var alltför grova påhopp på den som sålde lamporna, trots att hon agerat helt enligt reglerna.

Tyvärr blir det allt vanligare med den här tonen på nätet, och jag tycker att det är anmärkningsvärt när det dyker upp i sådana här sammanhang. En helt vanlig oskyldig loppisförsäljning på nätet slutar med grova påhopp på säljaren som inte gjort det minsta fel. Trist. Lite mer snällhet på nätet skulle inte skada.

6 kommentarer:

 1. Tack snälla för hjälpen! Har precis målar den sista. Puh...
  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, det var det jag misstänkte skulle hända när vi hade åkt hem. Bra jobbat i alla fall! Ska bli spännande att se det färdiga resultatet. Det är väl klart i morgon bitti om det fortsätter i den här takten ;) Kram!

   Radera
 2. Håller med dig Åsa! För trist att vuxna människor beter sig så! Kostar så lite att vara snäll o vänlig! Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles rätt Eva, om alla ändå tänkte på det :) Kram Åsa

   Radera
 3. Jag håller helt med dig ang mer snällhet på nätet! Det är så lätt att sitta bakom skärmen och vara tuff och vräka ur sig elakheter. Undrar om vederbörande vore så tuff i verkligheten...
  Till något annat, tack för gott fika i fredags och trevligt sällskap! :) Perfekt avslutning på veckan! Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuffheten sitter nog många gånger mest i tangentbordet tror jag. Tack själv för en trevlig fikastund! Kram Åsa

   Radera