måndag 13 januari 2014

Parmalindad torsk med broccolimos


Här fortsätter vi det nya årets satsning på att testa många nya maträtter. Parmalindad torsk blev det en dag. Nästa gång tror jag dock att jag byter ut torsken mot kyckling, även om det var gott med fisken också. Broccolimoset älskar jag!

Parmalindad torsk med broccolimos

7 soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
12 skivor parmaskinka
600 g vit fisk, till exempel torskrygg
400 g broccoli
1 dl creme fraiche
1 dl riven ost
25 g smör

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa soltorkade tomater och basilika till en slät röra. Tillsätt olivolja och balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp parmaskinkan tre och tre på en skärbräda. Bred ut tomatröran på skinkan. Rulla in fiskfiléerna i skinkskivorna.

Lägg dem i en ugnsfast form och låt stå i ugnen tio minuter.

Koka broccolin i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa broccolin tillsammans med creme fraiche. Rör ner osten och smöret för hand. Smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer:

  1. Åhh gott det lät!!
    Måste testas, blir ju hungrig när man ligger och läser goda recept nu innan man ska sova :-)
    Kramkram Veronica Z

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det är nackdelen med att läsa en massa recept, man blir så himla sugen på allt :) Kram Åsa

      Radera