fredag 10 januari 2014

Parmesanfyllda biffar med avokadomos

Från Expressens LCHF-tidning

Ambitionen att testa nya maträtter har hör och häpna hållit i sig under veckan och i går blev det ännu en ny rätt på matbordet. Den gjorde succé och här har ni receptet. Jag gjorde biffarna kvällen innan så rätten blev klar på nolltid när vi kom hem på lunchen, det var bara att värma dem, skölja salladen och röra ihop lite avokadomos.

Parmesanfyllda biffar med avokadomos

500 g blandfärs eller nötfärs
1 dl majonnäs eller creme fraiche
1 tsk lökpulver
rivet skal av en citron
salt och peppar
70 g riven parmesanost
2 msk olivolja
smör eller kokosfett att steka i
3-4 avokader
2-3 msk olivolja
pressad saft av en citron
salladsblad

Lägg färsen i en bunke och blanda med majonnäs/creme fraiche, lökpulver och citronskal. Salta och peppra.

Dela färsen i åtta delar och platta ut till runda former.

Blanda den rivna parmesanosten med olivolja. Fördela parmesanosten och lägg i mitten på färsrundlarna. Vik över kanterna och forma till jämna biffar.

Stek i smör eller kokosfett på medelvärme tills de fått fin färg och blivit genomstekta.

Dela och gröp ur avokaderna. Mosa med en gaffel och blanda med olivolja, citronsaft och salt och peppar. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar