torsdag 6 februari 2014

Dulce de leche

Köksredskap i emalj och pastell från Leilas General store och Ib Laursen

Hos fina bloggen Bakverk och fikastunder hämtar jag en hel del inspiration. Häromdagen publicerades där ett recept på seg kladdkaka med dulce de leche. Det måste ju bara bli hur bra som helst, så det ska jag testa så fort jag hinner.

Dulce de leche är en underbar skapelse som ju går att använda på en massa olika sätt. Ett annat recept, från tidningen Baka, är dulce de leche-mousse som är väldigt smidig att göra.

Dulce de leche-mousse

100 g vispgrädde (vilket är cirka en deciliter)
30 g äggula (cirka en styck)
50 g dulce de leche (cirka 0,5 dl)

Vispa grädden. Vispa äggulan i en annan skål. Värm dulce de lechen i en kastrull, försiktigt så att den blir flytande. Vispa sedan snabbt ner den i äggvispet. Vänd därefter ner grädden. Fördela blandningen i två portionsglas. Ställ i kylen så att den stelnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar