måndag 10 februari 2014

Inför alla hjärtans dag


Ända sedan jag köpte den första boken av Manuela Kjeilen har jag varit imponerad över vilka fantastiska och vackra bakböcker som hon har åstadkommit. Bättre inspiration kan man inte få.

Ännu mer fascinerad blir man när man hör historien bakom böckerna och hur det kom sig att hon skapade Norges populäraste bakblogg, Passion4baking.

När hennes man skulle etablera sitt företag i Sverige flyttade hon och de fem barnen med till Jönköping. Kort efter flytten fick maken en stroke. Ekonomin kördes i botten. Manuela som var hemmafru bestämde sig för att börja baka för att hitta på något fint åt sina barn mitt i allt elände.

Vid något tillfälle la hon ut en bild på ett bakverk på sin Facebooksida. Någon föreslog att hon skulle starta en blogg. Manuela hade inte en aning om vad blogg var, dessutom hade hon nästan ingen dator- eller kameravana och var dyslektisk.

Men i dag driver hon alltså Norges största bakblogg med 50 000 unika besökare varje dag. Hon har gett ut flera bakböcker där hon både har skrivit och fotograferat. Imponerande och häftigt, eller hur!

Just nu hittar man en hel del recept som kan passa inför alla hjärtans dag på hennes blogg, så kika in där!

2 kommentarer:

 1. Fantastisk historia, verkligen bra gjort av henne! Bor hon o familjen i Norge nu då?
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det verkligen! De bor kvar i Jönköping. Kram Åsa

   Radera