fredag 21 februari 2014

Utbrytarkungen är här


I eftermiddag har en ny liten hamster flyttat hem till oss. En liten utbrytarkung som är väldigt nyfiken och vänlig av sig. Han har fullt upp med att upptäcka sin nya bur och alla leksaker just nu.

Jag blev dock lite fundersam över djuraffärsbesöket. I går ringde jag och frågade lite om hamstrarna och då uppgav personalen att deras hamstrar är minst åtta veckor gamla och att deras leverantör inte levererar yngre hamstrar än så. Men vid besöket i dag fick jag beskedet att hamstern som vi köpte skulle vara fyra-fem veckor. Jag är inte specialist på att fastställa hamstrars ålder, men den här nya var ju större än den förra och den var ju drygt åtta veckor.

Sedan hade man inte en aning om ifall det var en hane eller hona, så tills vidare utgår vi från att det är en hanne. Och när vi skulle åka hem fick vi hamstern inpackad i något som liknade en sådan där hamburgerkartong man får på Mc Donalds fast med lufthål. "Kommer han inte att äta sig ur den här kartongen, vi ska ju ändå köra fem mil" frågade jag. "Inga problem" blev svaret. När vi satt oss i bilen tog det fem minuter för hamstern att äta sig ur kartongen. Som tur var hade jag en betydligt säkrare bur i bagagen så jag hann få in honom i den. Det hade inte varit roligt att ha en lös hamster i bilen...

Hur som helst så känns det bra att ha honom hemma nu. I övrigt har vi haft en jättekul dag med besök i bowlinghallen. Sonen premiärspelade och kom tvåa efter sin mormor och låååångt före mig som spelade urdåligt, men kul var det i alla fall. Därefter blev det fika på underbara Kullzenska i Kalmar, tyvärr hade jag inte kameran med mig där.

Nu har tröttheten kommit ifatt efter en intensiv och härlig sportlovsvecka. Misstänker att jag lätt kommer att somna i tv-soffan framåt kvällen!

2 kommentarer:

 1. Hoppas den nya lilla familjemedlemmen ska trivas hos er.
  Lösa djur i bilen är inte alls roligt. Jag minns en gång, när jag körde från Mönsterås till djursjukhuset i Läckeby och katten lyckades ta sig ur buren. Det är inte helt jätteskoj att ha en katt som spatserar omkring på instrumentbrädan när man kör i 90 km/h.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Katarina, det håller vi tummarna för :) Nej, det lät inte så bra med en lös katt i bilen heller, tur att det gick bra! Kram Åsa

   Radera