söndag 9 februari 2014

Vit chokladcheesecake


Vill ni ha en lättgjord söndagsdessert så kanske den här kan passa. Det blir fint att göra den i små glasburkar. Om man vill kan man äta den direkt när den är klar, men den kan också stå över natten om man vill förbereda den i förväg.

Vit chokladcheesecake (4 portioner)

125 g maryland cookies original
50 g smält smör

150 g vit choklad
1 dl vispgrädde
300 g philadelphiaost

Smula sönder kexen och blanda ihop med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i portionsstora formar eller glasburkar. Ställ kallt i en halvtimma.

Bryt chokladen i bitar. Värm grädden. Lägg i chokladbitarna och ta av från värmen, smält chokladen under omrörning. Låt det svalna men det ska inte stelna.

Lägg philadelphiaosten i en bunke och rör den mjuk med elvisp. Vänd ner chokladen och rör till en slät kräm. Fördela i burkarna. Servera direkt eller låt dem stelna i kylskåp 1-2 timmar eller över natten.


2 kommentarer: