onsdag 19 mars 2014

Choklad- och bananmuffins med smuldeg

Muffinsform och vimpel från Leilas General store

Det skulle ha blivit hallonmuffins med smuldeg men eftersom jag kom hem från affären utan hallon så fick det blir choklad- och bananmuffins med smuldeg i stället. Och det var inte dumt det heller.

Receptet hittade jag på Linda Lomelinos blogg hos Amelia. Jag hade dock inte pekannötter i min smuldeg.

Choklad- och bananmuffins med smuldeg

Smuldegen:
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl farinsocker eller ljust muscovadosocker, hårt packat i måttet
1/4 tsk kanel
25 g kallt smör
50 g hackade pekannötter

Blanda vetemjöl, socker och kanel i en skål. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop till en smulig deg. Blanda i pekannötterna.

Muffins:
3,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
0,5 dl strösocker
1/4 tsk salt
1/2 tsk malen kanel
3 mogna bananer
1 ägg
3 msk mjölk
100 g smält smör
100 g mörk choklad, hackad eller chokladknappar

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 12 muffinsformar. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, socker, salt och malen kanel i en skål.

Mosa bananerna i en annan skål. Blanda med ägg och mjölk. Rör ner de torra ingredienserna i banansmeten och tillsätt smält smör. Blanda tills smeten precis går ihop. Tillsätt chokladen (om man vill kan man spara lite och lägga på toppen av muffinsen).

Varva smet och lite smuldeg i varje form. Avsluta med smuldeg ovanpå. Grädda i cirka 18-21 minuter.

2 kommentarer: