söndag 9 mars 2014

Stockholmsbesök och melodifestivalfinal

Vad ska man äta på Drottningholms slottscafé om inte Estellebakelse. Det blev en underbar söndagsfika utomhus i strålande solsken
Chocolate chip cheesecaken var också god på Drottningholms slottscafé
Snart kommer det att grönska i den vackra Drottningholmsparken
Drottningholm med tillhörande vakt

Nu är vi hemma igen efter att ha tillbringat helgen i Stockholm. Först och främst vill jag tacka för alla gratulationer på bloggens ettårsdag och tack för rösterna i tävlingen Veckans blogg hos Besökstoppen. Bloggen har uppdaterat sig själv sedan i fredags men jag har läst era kommentarer under hotellvistelsen i Stockholm och de värmer!

Tillbaka till Stockholm. I fredags var vi mest på resande fot men på lördagsmorgonen begav vi oss efter hotellfrukosten till centrum där vi strövade omkring. Shoppingen hölls på en anständig nivå, själv handlade jag bara i en enda butik och vilken det blev ska ni få se i morgon.

I Kungsträdgården satt vi och njöt i solen under eftermiddagen innan det bar av tillbaka till hotellet. På kvällen blev vi hämtade av taxi och körda till Friends arena där det laddades för melodifestivalfinal.

Det är tredje gången vi åker på melodifestivalen och för er som inte har varit på det än så kan jag verkligen rekommendera detta, det är en upplevelse fjärran från att se festivalen på tv där bidragen ofta får en ganska blek framtoning jämfört med att höra dem live. Och så är det ju själva stämningen runt omkring som är grejen.

I år var det dessutom publikrekord med 30 000 besökare och det var mäktigt att se ut över hela detta publikhav och höra jublet. Sanna Nielsen var den som möttes av största jublet när hon kom in, som jag uppfattade det, och personligen tycker jag att det var rätt låt som vann. Vid 23-tiden blev vi hämtade av taxi och gissa om vi var trötta när vi kom tillbaka till hotellet.

Söndagseftermiddagen tillbringade vi på Drottningholm och det blev en underbart skön fikastund på slottskaféet i strålande solsken innan vi susade hemåt.

Vi tog en genväg med färjan mellan Ekerö och Slagsta strand. Där har vi åkt många gånger men det är drygt ett år sedan sist och sedan dess hade de tyvärr infört att man måste köpa biljett innan man kör på färjan. Tidigare har man alltid köpt biljetten på själva färjan och den har bara kostat typ 30 kronor. Naturligtvis missade vi denna nyhet och körde på utan biljett vilket resulterade i att vi fick betala en kontrollavgift på 700 kronor. Väldigt onödiga pengar, men biljettmannen föreslog att vi skulle överklaga avgiften så vi får väl se hur det går.

Nu ska det packas upp och njutas av söndagskvällen. Borta bra men hemma bäst!

2 kommentarer:

 1. Så mycket roligt ni varit ute på! Förstår att det måste vara skillnad att se det live, rätt låt vann! Men gillade även Ace låt! En sån som sätter sig i huvudet:) Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en riktig toppenhelg, alltid roligt att komma till huvudstaden (även om det är rätt skönt att komma hem till lugnet också ;)
   Det var ju verkligen nära att Ace låt vann i stället. Kram Åsa

   Radera