fredag 25 april 2014

Dajmsnittar


Som vanligt är det nästan något av en högtid när man hittar ett nytt nummer av tidningen Hembakat i affären. Hem och bläddra fram recept och vika sidorna där man hittar sådana man absolut måste testa. Ett sådant recept är detta:

Dajmsnittar

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk ljus sirap
3 dl vetemjöl
cirka 70 g Dajmbitar

Ugnen sätts på 175 grader. Blanda smör, socker, vaniljsocker, bakpulver och sirap till en kladdig smet. Tillsätt sedan mjölet och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg.

Knåda in Dajmbitar i degen. Dela degen i två delar. Forma avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något men inte för mycket då de flyter ut under gräddningen.

Grädda mitt i ugnen i 14-17 minuter. Skär dem i sneda bitar medan de är varma och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar