söndag 27 april 2014

Mera Mallorca

De här blommorna trivdes på balkongerna i Palma
På en gata i gamla stan i Alcudia
Kafé och restaurang i Valldemossa
Gata i Valldemossa med bergen i bakgrunden
På vägen till gamla stan i Alcudia
Palma har många mysiga små gränder
Det här olivträdet i Palma har en hel del år på nacken
Hus i Palma

I dag njuter vi för fullt - av det vackra varma vädret, av nybakad äppelpaj till fikat i trädgården och över att vara hemma efter en härlig resa! Och så har jag svurit ve och förbannelse över gräsklipparen som bröt ihop i dag, men det är en annan historia.

Här kommer mer bilder från Mallorcaresan. En dag gjorde vi en utflykt till vackra Valldemossa, en exklusiv oas i Tramuntanabergen. Byn är känd som Mallorcas vackraste och för att kompositören Chopin bodde där en gång i tiden.

Utflykten gick även uppe i bergen på slingrande, alldeles för smala vägar, ner till fina hamnbyn Puerto de Soller och sedan åkte vi skranglig spårvagn till den idylliska småstaden Soller innan vi fortsatte hemåt med buss. Längs vägen såg vi mängder med olivträd, apelsinlundar och citronträd och det doftade ljuvligt.

I slutet av veckan åkte vi till Palma som är största staden. Vi hade försökt komma dit i början av veckan men varenda buss som passerade busshållplatsen var fullsatt och en chaufför sa att det var omöjligt för vårt sällskap på 15 personer att få plats. Till slut gav vi upp och hyrde en egen buss via hotellreceptionen. En minibuss trodde vi, men ack så fel vi hade. När vi stod utanför hotellet och väntade kom en buss för nästan 60 personer och körde intill. Vår buss. Vi skrattade gott åt detta när vi satt utspridda i bussen allihop hela vägen till Palma. På hemvägen hade bolaget dock fixat fram en minibuss.

Hur som helst så var det härligt att gå omkring i de gamla delarna av Palma, ta en fika på något av kaféerna runt de små torgen och kika på alla vackra hus och balkonger.

4 kommentarer:

 1. Så otroligt fint o mysigt det ser ut! Får nog bli en tripp till Mallorca framöver:) Är allt bra med lilla Puff idag? Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen fint så åk dit! Puff mår bra efter sin semester också :) Kram Åsa

   Radera
 2. Ser jättemysigt ut..där skulle jag kunna gå :)
  Förstår att ni hade en skön semester..
  //Ewa A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade vi verkligen Ewa, riktigt avkopplande och skönt, och roligt att se lite nytt :)

   Radera