fredag 9 maj 2014

Dajmkakor

Burk från Greengate

De här kakorna bakade jag för första gången i går efter att ha hittat ett recept hos Jennys matblogg, och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Försvinnande goda om man säger så.

Såg att hon även hade testat att göra de här kakorna fast med hackade dumlekolor i, det ska jag prova nästa gång. Det är bara att byta ut mjölkchokladen mot 150 gram dumlekolor i så fall.

Dajmkakor

220 g rumsvarmt smör
4 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g hackad mjölkchoklad med dajmsmak

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och socker och arbeta sedan i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig, utom den hackade chokladen. Rör ner dem i smörblandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Baka in den hackade chokladen.

Dela degen  i två eller tre delar och rulla ut dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-11 minuter tills de fått fin färg. Skär dem i snittar medan de är ljumma. Låt sedan svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar