söndag 15 juni 2014

Claras koppkaka


I veckan fick sonen hem sin nya receptbok, Clara Lidströms och Annakarin Nybergs nya succébok Baka som vänder sig till barn. Den var väldigt väl utformad, med bra bilder och lättlästa instruktioner.

Det första receptet som blev bakat här hemma var koppkakan. Enligt originalreceptet är det för en portion, men det blev en rätt stor portion så jag skulle nog hellre dela upp det på två koppar. Dessutom halverade vi kakaomängden från två matskedar till en matsked, det räckte gott tycker jag. Nästa gång kommer vi också att grädda den lite kortare tid i mikron, i receptet står det 2,5 minuter men det tycker jag blev lite för länge. Tiden kan ju å andra sidan variera mycket mellan mikrovågsugnarna.

Koppkaka

25 g smör
4 msk vetemjöl
1 kryddmått bakpulver
4 msk strösocker
1-2 msk kakao
1 ägg
3 msk mjölk
2 rutor choklad (vi tog mjölkchoklad)

Ta fram en stor kopp. Lägg smöret i koppen och smält det i mikron. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kakao i koppen. Tillsätt ägg och mjölk. Blanda noga så att smeten blir slät utan klumpar. Stoppa i chokladbitarna och ställ in koppen i mikron på högsta värme i cirka 1,5-2,5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar