fredag 6 juni 2014

Nationaldagsbakelse

På hallbyrån. Blommorna som jag fick av min kollega när jag fyllde står sig fortfarande fina

Det är nio år sedan som Sveriges nationaldag blev en helgdag. För oss som är anställda och inte arbetsgivare (och inte jobbar obekväma tider) är det ju lite otur att den dagen infaller på en helg nästa år, men vi får glädja oss desto mer åt den här lediga dagen i år!

Jag hittade ett recept på nationaldagsbakelse hos Coop.se, här har ni det ifall ni känner er sugna på något smaskigt till eftermiddagsfikat, det blir åtta stycken:

Nationaldagsbakelse

Botten:
300 g riven mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
3 ägg

Fyllning:
100 g riven mandelmassa
1 msk pressad apelsinsaft (eller apelsinlikör om man vill)

Garnering:
3 dl färska jordgubbar i bitar
Citronmeliss
Flaggor

Värm ugnen till 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en liten långpanna. Rör mandelmassa och smör till en slät massa. Blanda i äggen och rör till en smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter. Låt bottnen svalna och skär den sedan i rutor eller rundlar, cirka 7 centimeter i diameter.

Fyllning: Blanda mandelmassan med apelsinsaften. Konsistensen ska vara ganska lös. Bred massan på bottnarna.

Garnera med jordgubbsbitarna, citronmeliss och en flagga.

2 kommentarer:

  1. Önskar er en fin Nationaldag Åsa💕 Kram Eva

    SvaraRadera