torsdag 12 juni 2014

Skönhetstips i min smak


Jag hittade nya numret av Bakat och gott i affären i går och i den fanns det en hel del läsvärt. Till exempel stod det att choklad minskar risken för stroke, alltså kan man fortsätta äta det med väldigt gott samvete. Det var en studie med 33 000 medelålders svenska kvinnor som visat att de som åt mest choklad löpte 20 procents mindre risk att få stroke, tack vare ett slags antioxidanter i chokladen. Hur stora mängder choklad man kan äta utan att det tvärtom blir onyttigt stod det däremot ingenting om.

Ett trevligt tips gällde hur man gör en chokladmask som enligt uppgift ska vara välgörande och göra huden klar och mjuk. I och för sig äter jag nog hellre choklad än smetar in ansiktet i den, men det kan vara värt att prova.

Blanda 0,5 deciliter turkisk yoghurt med 2 matskedar honung (gärna flytande), 2 matskedar kakao och 1 msk olivolja. Applicera i ansiktet och låt sitta i cirka 15 minuter innan det tvättas av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar