lördag 21 juni 2014

Smulpaj med kokos och jordgubbar

Ny skörd från växthuset

Det är verkligen äkta vardagslyx att kunna gå ut i trädgården och plocka en hel skål med jordgubbar när man behöver det. I år är det ett riktigt jordgubbsår tycks det som, det finns väldigt gott om dem.

Eftersom jag även gillar kokos tänkte jag testa ett recept på smulpaj med just kokos. Här är det:

Smulpaj med kokos

Cirka 400 g jordgubbar (eller så kan man blanda hallon och blåbär om man vill det)
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg:
1 3/4 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl kokosflingor
75 g smör

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda jordgubbar, socker och potatismjöl och häll i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter.

Smuldegen: Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och kokos. Tillsätt smöret och finfördela till en grynig massa. Fördela den över jordgubbarna. Grädda i cirka 20 minuter. Servera med grädde, vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar