onsdag 30 juli 2014

Cheesecakebrownies

Vackra rosor vid en av dörrarna till Kaffetorpet vid kungafamiljens Solliden

I går blev det lite lagom pyssel och plock, både inomhus och utomhus medan åskan mullrade på avstånd. Vi var också valpvakt och det gick alldeles utmärkt. Det är ungefär som att passa en liten bebis, det gäller att ha koll och är det misstänkt tyst kan det vara bus på gång!

Den här dagen ska vi bland annat ägna åt ett besök hemma hos en av mina kollegor. Det är första hemma hos-besöket hos henne och det ska bli så roligt. Det ryktas dessutom att det ska serveras hallonpaj :)

I planerna för dagen ingår också ett besök i tygaffären där jag räknar med att hitta nya gardiner till det omtapetserade tv-rummet på övervåningen.

Eftersom det sägs att det ska bli dåligt väder i dag tänkte jag också passa på att baka lite. Cheesecakebrownies ska det bli åtminstone, receptet kommer från tidningen Hembakat.

Cheesecakebrownies

150 g smör
50 g mörk choklad i bitar
3/4 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Färskoströra:
200 g färskost
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och rör ner choklad och kakao. Låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Rör ner smöret och blanda till en jämn smet.

Blanda färskosten med äggula, socker och vaniljsocker. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, cirka 35x40 centimeter. Häll i browniesmeten. Klicka ut färskoströran ovanpå. Dra ut den i ett fint mönster med kniv.

Grädda långt ner i ugnen i cirka 30-35 minuter. Låt den svalna. Skär i rutor. Man kan gärna servera den med grädde och bär.

2 kommentarer:

  1. Mums! Måste testas! Låter verkligen gott...
    Sommarkram,
    Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag ska baka dem i dag i stället eftersom vi blev strömlösa efter blixtnedslaget i går och jag tror att de kommer att bli supergoda! Kram!

      Radera