torsdag 14 augusti 2014

Överlistad av en hamsterHäromkvällen skulle vi låta sonens hamster springa runt lös i köket. I vanliga fall brukar vi släppa ut honom i en liten rastgård men nu tänkte vi att han verkligen skulle få stor yta att springa runt på. Vi hade barrikaderat vid dörrarna och kollat alla lister. Ha! Trodde vi. Han sprang några varv runt köket och sedan vips så var han borta. Han hade nämligen hittat ett litet litet hål som gick upp mellan väggen och skåpet där den inbyggda frysen finns, och som vi inte visste fanns.

Vi trodde att vi hade sett honom för sista gången, men med hjälp av hans favoritgodis lyckades vi locka ut honom nästan omgående, som tur var. Nu måste vi komma på en mer rymningssäker lösning innan han släpps lös på det sättet igen. Däremot har han fått en stor plastboll som han kan springa omkring i och han tar varv på varv på nedervåningen.

Nog om hamsterrastning. Som kvällsmat gjorde jag nedanstående häromkvällen och det var både gott, snabbt och smidigt. Receptet tror jag kommer från Ica och räcker till fyra portioner.

Quesadillas med fetaost och ruccola

150 g fetaost
1 dl creme fraiche
svartpeppar
65 g ruccola
8 små tortillabröd
2 msk olivolja

Smula fetaosten i creme fraichen och blanda ihop. Smaksätt med svartpeppar. Fördela ostkrämen och ruccolan på hälften av tortillabröden. Lägg på resten av bröden ovanpå. Stek i olivolja på medelvärme, cirka en minut på varje sida. Man kan servera dem med till exempel oliver och paprika.

2 kommentarer:

  1. Jaha var Puff ute på lite upptäcksfärd:) Tur att han kom fram så snabbt igen, det är ju verkligen snabba o kvicka djur! Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är riktigt nyfiken och tuff av sig, så det såg väl spännande ut med det lilla hålet :) Gissa om vi var lättade när han snabbt kom fram igen, då slapp vi riva köket ;) Kram Åsa

      Radera