onsdag 17 september 2014

Chokladcheesecake


Jag utlovade ju receptet på den smaskiga chokladcheesecake som vi åt till valvakan i helgen (kanske var det tack vare den som jag faktiskt höll mig vaken så länge), och här kommer det.

Chokladcheesecake

160 g digestivekex
150 g smält smör
700 g Philadelphiaost Marabou
50 g socker
2 msk vetemjöl
3 ägg
200 g Philadelphia naturell
4 msk mjölk

Värm ugnen till 200 grader. Krossa kexen fint och blanda med det smälta smöret.

Klä botten på en springform med bakpapper. Smöra kanterna. Tryck ut kexmassan och kyl.

Vispa Philadelphia Marabou, socker och mjöl med en elvisp på låg hastighet. Rör sedan försiktigt i ett ägg åt gången. Fördela smeten över kexbotten.

Grädda i tio minuter i varmluftsugn (jag hade den kortare tid, annars hade den blivit bränd). Sänk sedan temperaturen till 90 grader och grädda i ytterligare cirka 25 minuter. Stäng av ugnen och låt luckan stå på glänt och låt kakan stå i ugnen en timma.

Blanda Philadelphia naturell med mjölk och bred ut över kakan. Ställ den i kylen i cirka fem timmar eller över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar