lördag 27 september 2014

Chokladchock

I den här tidningen hittar man åtskilligt gott, det är nästan som julafton när man hittar ett nytt nummer i butiken

Är ni sugna på att baka något riktigt chokladigt och smaskigt i helgen? Kolla in det här receptet!

Annars kan ni alltid testa det här receptet på marängtäckt chokladkaka som jag hittade i tidningen Mer smak i veckan, det utlovas en chockerande god chokladkaka!

Marängtäckt chokladkaka

200 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 äggulor
100 g mörk choklad, minst 60% kakao
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Maräng:
2 äggvitor
1 dl strösocker
1 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar botten, cirka 22 centimeter i diameter.

Börja med marängen: Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning, se till att det blir ett fast skum. Vänd ner kakao.

Kakan: Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna, ett i taget.

Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå. Grädda  mitt i ugnen cirka en timma. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig i mitten. Låt svalna och pudra sedan lätt med kakao vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar