måndag 27 oktober 2014

Helgen

Morotstårtan som jag gjorde till spökfesten i fredags är verkligen suverän att baka: Med två bakformar med en diameter på 15 centimeter får man snabbt fyra bottnar som blir till en hög och fin tårta som räcker till många. Fyllningen använder man även till att täcka tårtan med. Dessutom blir den alltid saftig och är minst lika god dagen efter.

I går var vi borta hela dagen. Först var vi i Karlshamn där sambon tävlade, sedan for vi vidare för att fira en oförskämt pigg släkting i Karlskrona som snart fyller imponerande 90 år. Hon hade fixat en riktigt god middag och äppelkaka med nöttäcke.

Det var verkligen kolsvart när vi styrde hemåt trots att klockan inte var så värst mycket, mörkerkörning är inte det roligaste på de sträckor där det saknas viltstängsel. Speciellt inte när man som jag går under smeknamnet "viltmagneten" eftersom jag genom åren har haft en förmåga att dra till mig en hel del vilda djur längs vägarna.

Nu gäller det att försöka komma in i rätt rytm med vintertiden, så att man inte både är toktrött tidigt på kvällen och vaknar alltför tidigt på morgonen.

2 kommentarer:

 1. Genast känner man sig mycket tröttare med vintertiden..kunde vara sommartid året om :)
  Ha en härlig vecka..kram
  //Ewa A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går inte att komma ifrån att man blir lite påverkad av mörkret, samtidigt som de mörka höstkvällarna ofta bjuder på mer avkoppling. Ha en fin vecka du också! Kram Åsa

   Radera