onsdag 15 oktober 2014

Pulshöjare och crêpes

Rosor från trädgården

Pulshöjaren Puff. Ja, det skulle vi kunna kalla sonens hamster för. Jag har tidigare berättat om hur det gick när han skulle vara lös i köket för första gången och vi trodde att vi hade säkrat alla utgångar när han plötsligt försvann upp i ett hål under den inbyggda frysen. Som tur var så är han väldigt förtjust i hamstergodis så han kom snabbt tillbaka när vi lockade med det.

Efter det äventyret har han bara fått vara lös i sovrummet där en hamster inte kan krypa in någonstans. Men var och varannan kväll tar vi fram Puffs boll som han älskar. Det är en plastboll med massor av lufthål och han har så bråttom in i den när man öppnar hans bur. Bollen stängs genom att man skruvar fast ett lock och sedan kan han springa runt i denna på hela nedervåningen. Det är så roligt för han visar så tydligt när han vill vara ute i sin boll.

Häromkvällen höjdes pulsen dock på en tusendels sekund när jag plötsligt får se Puff komma springande UTAN bollen. Locket hade trillat av. En hamster vill man inte ha bakom en stor tung bokhylla eller spisen eller liknande. Men, vi och han hade tur även den här gången. Det räckte med att sätta ned buren framför honom, han klättrade i och så var han i säkerhet igen. Efter det kollar jag locket på bollen extra noga.

Från hamstrar till något helt annat: I går fick jag nya numret av tidningen Baka i mina händer och hittade ett inbjudande recept på crêpes. Man smaksätter crêpesmeten med citron och fyller dem sedan med grädde som blandats med lemon curd och toppar med färska bär. Visst låter det riktigt smarrigt!

4 kommentarer:

 1. Haha... Denna lilla buse:) Förstår att pulsen höjdes, tur att han är så glad i godis! När vi såg efter honom var jag livrädd att han skulle smita ut:) Ha en fin dag Åsa! Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, godis går alltid hem :) Som tur är så gillar han ju sin bur mycket också så om inte förr så skulle han väl i alla fall komma fram när det var dags att sova! Ha en fortsatt fin dag du också! Kram Åsa

   Radera
 2. Vilken tur att det gick bra..visste inte att en hamster kunde vara godisfixerad..trodde det bara var hundar ;)
  //Ewa A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hamstrar kan de också :) Hans godis består mest av torkade äpplen och bananer och liknande, så det är ju någorlunda nyttigt godis åtminstone!

   Radera